Data professionaliseringsactiviteiten eerste semester 2017-18 bekend

Wil je meer weten over het Lemo-instrument? Jaarlijks organiseert de AP-hogeschool hierover nascholing. Meer informatie vind je hiernaast of op de pagina over professionalisering.

Lemo en leercoaching op ORD

Via het Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoeksproject (PWO-project) 'Lemo en leercoaching' wil de hogeschool twee doelen bereiken: (1) de kwaliteit van het instrument nagaan en verbeteren. (2) Methodieken ontwikkelen voor leercoaching in de klas. Het project loopt nu twee jaar. Tijd om de eerste resultaten ervan te presenteren op de Onderwijs ResearchDagen, die plaats vinden van 27 tot 29 juni in Antwerpen.

website Lemo en Leercoaching (externe link)
Powerpointpresentatie Lemo en Leercoaching op ORD

Studenten van de opleiding Grafische en Digitale Media aan de AP hogeschool ontwierpen een nieuwe lay-out voor het individuele feedbackrapport. In eerste instantie wordt deze nieuwe stijl uitgetest in een proefproject met opleidingen hoger onderwijs. Op termijn zullen alle Lemo-varianten de nieuwe stijl overnemen. Meer info volgt, maar het Lemo-team is alvast enhousiast.

Columbus en verplichte instaptoets voor de lerarenopleiding

Vanaf het academiejaar 2016-17 maakt (een deel van) Lemo deel uit van twee Vlaamse studiekeuzeinstrumenten. Het hele instrument, inclusief de feedbackmodule, zal een onderdeel vormen van de verplichte instaptoets voor de lerarenopleiding. Vijf schalen uit de Lemo worden ook opgenomen in  columbus, het exploratie-instrument voor leerlingen uit het 6e jaar secundair onderwijs, . 

Website columbus  (Externe link)

Please reload

In de kijker

Snel

Toekomstige opleidingen en events

May 21, 2018

Workshop HO: Het Lemo II-instrument: nieuwe schalen en verbeterde begeleidingsinstrumenten.

Workshop voor alle geïnteresseerden in het Lemo II-instrument uit het hoger onderwijs. Expertise met of voorkennis van Lemo I is een meerwaarde, maar niet vereist.

De workshop gaat in op de nieuwe schalen in de Lemo-vragenlijst, de afname van het instrument en de nieuwe feedbackrapporten (zowel voor groepen als voor individuele studenten). Tijdens de workshop wisselen presentaties, discussies en toepassingen elkaar af.

 

Meer informatie en inschrijven

June 11, 2018

Workshop SO: Aan de slag met de leerstrategieën en motivatiekenmerken van mijn leerlingen.

Nascholing voor alle geïnteresseerden in het Lemo-instrument uit het secundair onderwijs.   Expertise met of voorkennis van het instrument is niet vereist.

De nascholing gaat in op de gebruikte schalen in de Lemo  en op de vragenlijst van de Lemo alsook de afname van deze vragenlijst. Vervolgens zijn er leesoefeningen bij  de individuele en groepsfeedbackrapporten. Enkele begeleidende tools worden dieper toegelicht. Vervolgens komen voorbeelden van goede praktijk aan bod. Ook is er aandacht voor de organisatorische aspecten. Tenslotte is er duiding bij coachingsmaterialen en leercoachingsgesprekken.  

 

Meer informatie en inschrijven

Please reload